Syksy toi fyssariopinnot

Käsi pystyyn: kenelle syksyn tullessa hiipii mieleen ajatus siitä, että voisi aloittaa jotain uutta? Täällä on ainakin yksi. Uudenvuodenlupauksista en lainkaan perusta mutta syksyisin on usein kiva käynnistää joku projekti. Yleisurheilussa uusi kausi alkaa lokakuun alun tienoilla ja usein jo se tyydyttää näitä fiiliksiä varsin hyvin. Tänä syksynä omalla kohdallani koitti myös isompi muutos - jäin eilen opintovapaalle työstäni ja aloitin fysioterapiaopinnot Lahden ammattikorkeakoulussa.

"Mitä fyssari siis tekee, jos se ei hiero?" on minulta jo ehditty kysymään. "Luuletko, että tuut työskentelemään polvien tai olkapäiden parissa?" on myös kuultu. No, hieroja on oma ammattinsa, ja yksittäisen ruuminosan sijaan kiinnostaa suurempi kokonaisuus. Ammatillinen minäkuva rakentunee pikkuhiljaa mutta perustuksen ensimmäinen kivi on laskettu: erään tänään kuulleeni virallisen määritelmän mukaan "fysioterapeutti on liikunta- ja toimintakyvyn asiantuntija". Ilokseni huomaan, että oma oletukseni fyssarin määritelmästä ei siis ainakaan tässä vaiheessa ole mennyt metsään ;)

Millaisissa tehtävissä tulenkin sitten muutaman vuoden kuluttua työskentelemään, näiden kahden ensimmäisen päivän syvällä kokemuksella kaikki kuulemani on vain lisännyt intoani ja vahvistanut päätöstä tästä valitsemastani polusta. Opintojaksot kuulostavat älyttömän mielenkiintoisilta, harjoittelua pääsee tekemään runsaasti, ryhmämme koostuu ensivaikutelman perusteella todella mukavista tyypeistä. Epäilemättä koko opiskeluaika ei ole yhtä honeymoonia, mutta oma motivaatio auttanee myös väistämättömissä karikoissa.

On toki myös haikeaa jättää kivat työkaverit, vaikka osa-aikaisesti kotoa käsin muutamia tehtäviä vielä markkinoinnin saralla hoidankin. Eilen maanantaiaamuna oli jo riittävän outoa, kun ei päässytkään oman tiimin jäsenten kesken pulisemaan cheekendistä ;) Mutta yhteydenpito toivottavasti jatkuu! Yksi kollegoistani kysyi jo, olenko ajatellut opiskelublogin perustamista. Toistaiseksi taivun ennemmin siihen suuntaan, että tässä nytkin vähän turhan epäsäännöllisesti päivitetyssä blogissani olisi sijaa samanaikaisesti sekä urheilulle että fyssariopinnoille, mutta aika näyttää! Nyt olisi tosin parikin juoksuaiheista päivitystä kehittymässä - muun muassa elokuussa päättyneen kauden paketointi ja katsaus kesän kisoihin - mutta tämä teksti tuli ennemmin näppikseltä tänään.

Kysynkin sinulta rakas lukija - jos olet tähän asti päässyt ja voisit kuvitella jatkossakin klikkaavasi blogini auki, olisitko kiinnostunut lukemaan siitä, millaista on uuden koulutuksen kautta vaihtaa alaa aikuisiällä, tai millaista on opiskella fysioterapeutiksi?

Ihanaa syksyä ruudun sille puolen!

Pinja






Kommentit