Juoksukesä startattu kaupunkisuunnistuksella

Ai että... Juoksutapahtumien starttaaminen on varma kevään ja kesän merkki! Ensimmäinen oma "lappujuoksu" oli tänään, vaikka siihen ei kisana lähdettykään. City Survivors oli homman nimi, hupisarja n. 9km reitillä meidän tiimin valinta (vaihtoehtona kilpasarja n. 15km) ja päädyttiin tapahtumaan onnekkaina arvonnan voittajina.

Tapahtumaan osallistuttiin 2 hengen tiimeissä, ja ideana oli juosta rastilta toiselle. Rastilla odotti aina jokin helpohko tehtävä sekä vihje seuraavan rastin sijainnista. Kännykän käyttö sallittua, tai oikeastaan pakollista. Varsin hauska oli tämä ensi kertaa järjestettävän tapahtuman idea ja toteutuskin oli omaan makuuni ok, kun päivältä odotti hyvää keliä (check), hyvää seuraa (check), hyvää mieltä (check) ja kevyen reipasta vauhtikestävyys/-leikittelytreeniä (check).

Kevyen reippaan vauhtikestävyyden/vauhtileikittelyn määritelmä tänään (termi kun kuulostaa jopa omaankin korvaani sekavalta): noin 7 vajaa tai reilu kilometrin mittaista etappia, koko juoksumatkan pituus 8,6 km, keskivauhti 5:55 minuuttia kilometriltä, ja sykkeissä käväistiin useimmilla etapeilla vauhtikestävyysalueilla vaikka kokonaiskuormitus olikin aika kevyt. Nopeimmat etapit taisivat taittua 4:30 minuutin kilometrivauhdilla, alussa edettiin kyllä rauhallisemmin.

Erityishauskaa oli suunnistaa Hietsun, Töölön ja Kallion hoodeilla nyt, kun kotikaupunki pian vaihtuu. Enpä ollut aiemmin käynyt Lintsin Sea Lifessa, eikä Karhupuistossakaan tule usein hengattua. Keli oli erinomainen, sade alkoi välittömästi kotiin päästyämme ;)

Vaasankadun "keksikää joogapose" -rasti

Jos jotain jäin kaipaamaan, niin ehkä pirtsakkaa ohjattua alkulämmittelyä! Kyllä. Niin syvästi kuin väitänkin näitä vihaavani, todellisuudessa meikäläinen olisi kuitenkin etunenässä hypähtelemässä Antti Tuiskun tahdissa. Olen siis kaappi-aerobikkaaja. Ei mutta oikeasti, alkulämpällä saa kivasti nostatettua porukan fiilistä ja samalla käynnisteltyä vähän kohmeisia koipia.


Joka tapauksessa kiva tapahtuma ja hyvä treeni, kiitos järjestäjille! Seuraavan kerran kiinnitän numerolapun rintaan viikon kuluttua Helsinki Central Park Runissa. 5km ei ole mitenkään omalla mukavuusalueella tai omia lempimatkojani, mutta tästä saa kivasti testijuoksun heti kevään kärkeen. Hiekkatietä pitkin kulkeva reitti on tasainen ja tapahtuma hyvin järjestetty; viime vuoden kokemuksella suosittelen lämpimästi. Löytyy muuten myös 10km ja 15km matkat pidempiä kaipaaville!

Varma lähestyvän kesän merkki on myös Kilpailukalenterin plärääminen. Haluaisin kovasti touko-kesäkuulle ainakin kertaalleen 200m, 400m ja 800m kisat. Tänä vuonna on arkipäivisin hieman logistisia haasteita kun työ sijaitsee ensi viikosta alkaen Lahdessa ja koti vielä toistaiseksi Helsingissä. Onneksi kautta kesän löytyy kyllä yleisurheiluskaboja jokaisesta Suomen niemestä ja notkosta, kunhan vaan ehtisi työpäivän jälkeen hurautella paikalle. Kalenteri on jo täyttynyt merkinnöistä tyyliin "ISO ehkä 400m vetskukisa Vihdissä" ja "Iitissä olis 200m, jos en lähde katsomaan Paavo Nurmi Gameseja". Valmentaja varmaan tykkää näistä epävarmoista raapustuksista ;)

Sellaista settiä tänään! Huomenna viikon päättää kevyt tunnin pk vanhan ystävän kanssa, saamme samalla kuulumiset vaihdettua.

Ihanaa viikonloppua itse kullekin!

Kommentit