Päivä 1 - maanantai

Varsinainen eka kisapäivä oli maanantai, jolloin ohjelmassa olivat 5km katujuoksu, petanque ja lentopallo. Kävin katsomassa aamulla startanneen katujuoksun, joka kivasti kulki rannikkoa pitkin. Sää suosi juoksijoita, oli kirpakka mutta kuitenkin aurinkoinen ja melko tyyni. Suomen joukkueesta katujuoksuun osallistuivat Tomi, Anne ja Lotta. Tomi ja Anne toivat hienosti Suomelle ensimmäiset mitalit huikeilla ajoillaan, ja Lotta ylsi neljänneksi ja samalla taisi tulla tehneeksi oman 5km ennätyksensä.
5km katujuoksun lähtöviiva
En taida olla koskaan nähnyt muissa juoksutapahtumissa yhtä paljon iloa kuin tässä – maaliviivan ylittäneiden onni herkisti katsojankin, ainakin meikäläisen. Lotan tullessa maaliin meinasi itku päästä :) Hyviä aikoja tuli myös; esimerkiksi oman ikäryhmäni kultamitalin vei brittinainen muistaakseni ajalla 19.04. Kovaa on mimmi mennyt, 3.48 minuuttia kilometriltä tai melkein 16 kilometriä tunnissa, jos näillä hahmottuu vauhti paremmin :)
Tomi, Anne, Lotta
Brittijoukkue lienee kisojen isoin, joltain kuulin heitä olevan kaiken kaikkiaan parisataa. Joukkueella on myös mukana omat lääkärit, hierojat ja fysioterapeutit, meininki siis eroaa hieman muista maista ;) Vaikuttava näky ovat, ja itse olen tietysti jo moneen otteeseen ehtinyt hermoilla tuota 5k kultamitalistia, joka asettuu kanssani lähtöviivalle ainakin 400 metrillä. Myös Iran on tänä(kin) vuonna ilmeisen kova juoksumaa. Heillä niin ikään näkyy olevan valmentajat sun muut mukana ja pari mimmiä juoksee kanssani samoja matkoja. 

Pitää vain keskittyä omaan juttuun, eikä antaa ”isompien” joukkueiden pelotella :) Lopulta kyse täällä on kuitenkin jostain ihan muusta kuin voitosta tai häviöstä. Ilolla siis mennään

Suomen mitalitilanne 1. päivän jälkeen:
- 5km katujuoksu: 2 pronssia
- Petanque: 1 kulta ja 1 pronssi


Ei hullumpi avauspäivä! 

Kommentit