Kisavuoden eka päivä

Hyvää vuoden ensimmäistä päivää! Toivottavasti kaikilla on ollut onnellinen joulu ja uusi vuosi :) Mun joulun tekivät perhe ja rakkaat, aattona Hollolaan leijaillut lumi ja äidin herkut. Käytiin myös katsomassa Kaapelitehtaalla hurjan hieno Talvisirkus Uni (suosittelen, näytökset jatkuu vielä melkein viikon!).
Talvisirkus Uni - näin muuten seuraavana yönä unta, jossa osasin tosi hienosti seistä käsillä.
Ei tarvinnut kauaa pohtia, mistä moinen uni :)

Aiemmin tällä viikolla tapasin ensimmäistä kertaa mun valmentajan, ja käytiin läpi tavoitteitani kisoja ajatellen. Ekat yhteiset treenit valmentajan kanssa onkin sitten jo ensi viikolla, ja sen jälkeen rakentuu ohjelma jota olisi tarkoitus noudattaa seuraavat kuukaudet :) Katsotaan, mitä musta saadaan irti ;) Valmennuksen suhteen on hyvä fiilis, odotan innolla mitä mun pääni menoksi keksitään. Valmentajana mulla toimii Runner's High'n Carita Riutta, joka on itse juossut kilpaa Suomessa ja Jenkeissä.

Koen vähän haastetta juoksun rytmittämisessä tai mitä sanaa siitä käytetäänkään, eli millaisella vauhdilla mun pitäisi esimerkiksi lähteä 400 metrin juoksussa niin, että paukut ei loppuisi kesken kaiken. Jotkut vedot tuntuu ihan liian hitailta, toiset taas liian kovilta. Treeni auttanee tähän oman vauhdin hahmottamiseen, ja kunnon kehittyminenkään ei varmaan ole pahaksi. Toinen haaste on saada lisää voimaa; pikkaisen lisää lihaksia tuonne takapuolen ja reisien tienoille. Ja toki varmasti aika monessa muussakin asiassa on ihan hurjasti kehitettävää, juoksutekniikka ei niistä vähäisimpiä. Onneksi nyt on mahdollisuus treenata osaavan coachin kanssa, joka varmasti pystyy spottaamaan ne seikat joihin tulee erityisesti keskittyä!

Ensi viikolla oman valmentajan lisäksi tulee treenattua myös Suomen Vammaisurheilu ja -liikunnan eli VAU ry:n järjestämällä valmennusleirillä Tampereella. VAU on se taho, joka vastaan elinsiirtourheilusta Suomessa. Luvassa on lauantain ja sunnuntaina ainakin intervallitreeniä ja juoksutekniikoita. Kiva päästä treenaamaan porukalla ja samalla tutustua paremmin muihin, jotka tähtäävät kisoihin. Siellä on konkareita, joilta mulla on paljon opittavaa :)

Oma 2015 on alkanut varsin hyvissä merkeissä, jos nyt yhden päivän perusteella voidaan jotain sanoa :) Hyvä treeni kuntosalilla, ja nyt isken kotitekoisen pizzan kimppuun. Nam! Uudenvuodenlupauksia mulla ei ole tapana tehdä, kunhan nyt joka vuosi koitan olla itselleni ja muille mukava sekä tavoitella unelmiani. Jos nyt taas jonkun tavoitteen kisojen lisäksi keksisi, niin otetaan leuanveto ilman kuminauha-avustusta. Se oli tavoitteena jo viime vuonna. Ja sitä edellisenä. Tänään tein melkein yhden leuan ilman kuminauhaa! Ihan vähän piti hypätä. It's a start ;)

MyFit - kova uudenvuodenpäivän ruuhka ;)

Kommentit