Alku

Hei! 

Kiva kun eksyit tänne. Saanko esitellä uuden blogini? Happy Feet kertoo tuiki tavallisen 30-vuotiaan mimmin matkasta kohti elinsiirtourheilun MM-kisoja ja siellä lyhyitä juoksumatkoja. Kirjoitan kaikesta asiaankuuluvasta - hyvistä treeneistä, huonoista treeneistä. Edistyksestä ja setbackeista. Lennokkaista juoksuaskeleista tai lyijynraskaista kintuista. Mitä luultavimmin rönsyilen toisinaan myös muille alueille.

Vaikka olenkin ihan kuin kuka tahansa nuori, työssäkäyvä terve nainen, on minulla oma pieni erikoisuuteni. Reilu neljä vuotta sitten, 26-vuotiaana, sain äkillisen ja vakavan sairastumisen päätteeksi elinsiirtona uuden maksan. Kun tilanne oli melkoisen hälyttävä, pääsin onnekseni sellaiseen hätähakuun, jossa kolmen vuorokauden ajan kaikki pohjoismaiset sairaalat pitivät silmät auki ja korvat höröllään minun vuokseni. Kolmannen hätähakuvuorokauden päätteeksi jostain löytyi minulle tuntematon elinluovuttaja, jonka ansiosta sain uuden mahdollisuuden. En tiedä mistä päin Skandinaviaa luovuttajani oli, mutta tämä uusi maksani on nimeltään Sven. Sven ja minä tunnumme sopivan erinomaisesti yhteen, ja kiitollisuuteni luovuttajaa kohtaan on ääretön. On hienoa olla elossa.

Lyhyestä virsi kaunis; herättyäni leikkauksista alkoi toipuminen. Opettelin uudelleen kävelemään, ensi alkuun rollaattorin kanssa ja sitten ihan yksin. Muutama muukin normaali arjen taito täytyi palauttaa mieleen. Vajaa vuoden kuluttua elinsiirrosta kävelin ensi kertaa vähän pidemmän matkan, toukokuisen Naisten Kympin. 10 kilometriä kävellen tuntui muuten aika paljon suuremmalta saavutukselta, kuin kaksi vuotta aiemmin juoksemani puolimaraton! Hyvin pian haaveissa alkoi itää kisaaminen elinsiirtourheilijoiden omissa EM- ja MM-kisoissa, ja kun juoksu oli jo entuudestaan se rakkain liikuntamuoto, oli minulle itsestään selvää, että valitsen lajikseni lyhyet juoksumatkat.

Olen asettanut tavoitteekseni vuoden 2015 MM-kisat Argentiinassa. Aikaa niihin on 10 kuukautta ja 1 viikko. Jos olet kiinnostunut seuraamaan valmistautumistani sekä tietysti itse kisoja ja niiden jälkipuintia, niin tune in J

Jos satut lukemaan tätä ennen lokakuun loppua ja haluat auttaa varmistamaan, että kisat eivät mene allekirjoittaneelta sivusuun ainakaan rahoituksen takia, niin mulla on sulle pyyntö. Klikkaa itsesi alla olevasta linkistä Hyviatekoja.fi -hankkeeseeni, jossa voit äänestää sekä Facebook- että Twitter-tunnuksilla (eli jokaisella on 2 ääntä!). Kuusi keskenään hyvin erilaista hanketta kisaavat siitä, kuka saa lokakuun loppuun mennessä eniten ääniä. Voitto (= isoin äänimäärä) mahdollistaa kisaosallistumiseni taloudellisesta näkökulmasta, sitten voin keskittyä vain treeniin J Äänestys on maksuton, helppo ja nopea, eikä tietojasi käytetä muuhun.

http://hyviatekoja.fi/fi/projekti/juoksujalkaa-argentiinaan-elinsiirtourheilun-mm-kisat-2015



Minä kiitän ja kumarran!

Kommentit

  1. Onpa mahtavaa, että löysitte Svenin kanssa toisenne. Hyviä treenejä ja paljon uusia postauksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva että löysit tänne! Onnea on kyllä ollut matkassa mukana rutkasti, ja tietty HUS:n mielettömän taitavilla lääkäreillä ja hoitajilla on myös ollut aika iso rooli :)

      Poista
  2. Kovasti onnea yritykselle! Itsekin opettelen ison leikkauksen jälkeen taas pääsemään samalle aktiviteettitasolle, jossa olin ennen leikkausta. Kävelin toissapäivänä sen mun normaalin 4 km lenkin, johon normaalisti menee alle tunti. Nyt meni 1.5 tuntia, mutta kävelin kuitenkin. Tuli hyvä olo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että kävelit kuitenkin! Kohta siihen menee taas alle tunti :) Löysin blogisi myös, ja täytyy sanoa, että olet kyllä osunut aika spot on noissa viimeisimmän kirjoituksesi kahdessa vikassa lauseessa. Onneks ne on pian muistoja vain. Tsemppiä sinne toipumiseen!

      Poista

Lähetä kommentti